Duurzaam Wonen

Betaalbaar verduurzamen is mogelijk op verschillende manieren. Kooitje Makelaarsdiensten is een betrokken adviseur die een passend advies kan geven over het verduurzamen van uw woning. 

Betaalbare duurzaamheid, daar gaan wij voor!
Bezig met een koophuis en hypotheek? Of aan het klussen en verbouwen? Dit is het moment om te kijken welke maatregelen u kunt nemen en wat energiebeparing u financieel kan opleveren. Lees hier meer over de besparingen. 

Naast dat het verduurzamen van uw woning geld op kan leveren zijn we inmiddels er allemaal van bewust dat het groener moet en we moeten zorgen voor minder CO2 uitstoot. Maar er zijn meer redenen om ervoor te kiezen nu maatregelen te nemen in en om uw woning. Lees hier meer 

 

 Kooitje Makelaarsdiensten biedt u een gratis energieadvies op maat en doet dit in   samenwerking met professionele energieadviseurs van Green for You.         

 Gratis Energie Advies? Klik op: Green for you

 

Het Duurzaam Bouwloket - Wat is er mogelijk voor u?

Wilt u graag weten welke maatregelen er kunnen worden getroffen om uw woning te verduurzamen? Wilt u meer weten over de subsidies die er mogelijk zijn voor uw situatie? Kijk dan eens op de website van het Duurzaam Bouwloket 

Het Duurzaam Bouwloket van de Gemeente Katwijk adviseert en informeert onafhankelijk over wat je allemaal aan uw woning kunt verbeteren om jaarlijks geld en energie te besparen. Dit kan gaan over bijvoorbeeld, een verbeterd energielabel, energiebesparing en comfort in uw huis.

Duurzaam Bouwloket  is een digitaal loket waar inwoners van de gemeente Katwijk (Katwijk aan Zee, Katwijk aan den Rijn, Rijnsburg en Valkenburg ZH) terecht kunnen voor al hun vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. De gemeente Katwijk werkt samen met Duurzaam Bouwloket. 

Kooitje Makelaarsdiensten ondersteund het initiatief om woningen in de gemeente Katwijk te verduurzamen van harte! Wij zijn dan ook aangesloten bij Duurzaam Bouwloket. Voor meer informatie, subsidie regelingen en dergelijke kunt u dan ook bij Kooitje Makelaarsdiensten terrecht.

Energie- en milieubewust leven en wonen speelt in een steeds grotere rol in onze maatachappij. Minder energie verbruik, zonnepanelen, minder CO2 uitstoot, biologisch eten, electrisch rijden... We leven steeds meer en meer bewust van deze factoren. De ontwikkelingen en regelgeving over milieubewust wonen zijn erg in opmars. Op het gebied van Duurzaam Wonen is er nog veel winst te behalen. Wij zijn ons bewust van deze ontwikkeling en spelen in dit proces graag een actieve rol. Kooitje Makelaarsdiensten ondersteund het initiatief om woningen in de gemeente Katwijk te verduurzamen dan ook van harte! Wij zijn dan ook aangesloten bij Duurzaam Bouwloket. Voor meer informatie, subsidie regelingen en dergelijke kunt u bij Kooitje Makelaarsdiensten terrecht.

Een aantal gemakkelijke eerste stappen om duurzamer te wonen en te leven hoeven niet duur te zijn, u kunt gelijk aan de slag!

Zet de verwarming lager: door slimmer en effiecienter te verwarmen verbruik u minder gas. Jaarlijks bespaar je op je energierekening en het het is beter voor het klimaat! Dus zet je verwarming eens uit, iets lager en in de nacht op 15 graden. Eén graad lager scheelt ca. € 80,- per jaar.

Verlichting: inmiddels is er hele mooie en sfeervolle LED verlichting te koop en zijn er verassend veel toepassingen. LED verlichting is veel energiezuiniger dan een gewone gloeilamp, hierdoor bespaar je al snel energie en kosten. 

Verminder je afval productie: Per persoon produceren wij ca. 1,50 Kilo afval per dag, de helft ervan kun je hergebruiken! Denk eens na over hoe je afval productie kunt beperken? Gescheiden aanleveren: Glas, Plastic en GFT apart receyclen.  Ja/Nee stickers om het aantal papieren reclame folders te beperken. Jaarlijks gooien we ca. 50 Kilo voedsel per persoon weg, voorkom verspillen, koop slimmer in, kook met restjes en kliekjes, vries voedsel in. Gooi spullen niet zomaar weg, breng het naar de kringloopwinkel of 2e handswinkel.

Water besparen: we douchen veel en dat kost veel water. Een minuut korter te douchen bespaar je snel en gemakkelijk. Een waterbesparende douchekop maakt besparen nog makkelijker! 

Isoleren: Isoleren is een goede manier om CO2-uitstoot te verminderen, te besparen op je energierekening en je wooncomfort te vergroten. Isoleren hoeft niet duur te zijn. Spouwmuurisolatie kan een rendement van ca. 12% opleveren, dat is meer rente dan geld op de bankrekening! Isoleren is de overweging zeker waard. Voor het isoleren van je huis zijn verschillende subsidies mogelijk. 

Meer weten? 

Bel: 071-3015748 voor een afspraak of kom langs.